Ωράριο: Δευτέρα - Σάββατο | 8πμ - 5μμ

FAQ

  • Ελληνικά
  • English
Τηλ. 2310 688 383
FAQ

FAQ

Το υγραέριο, ή αλλιώς Υγροποιημένο Αέριο Πετρελαίου (Liquified Petroleum Gas), είναι ένα μίγμα προπανίου και βουτανίου.  Το LPG παράγεται κατά την εξόρυξη και ξήρανση του φυσικού αερίου και τη διύλιση πετρελαίου και αποτελεί πηγή ενέργειας με εκατοντάδες εφαρμογές: από την οικιακή χρήση μέχρι τη βιομηχανία και φυσικά ως εναλλακτικό καύσιμο στα αυτοκίνητα.

Το υγραέριο, σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι σε αέρια κατάσταση στις συνήθεις συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, αλλά να υγροποιείται εύκολα υπό μέτρια πίεση (2bar). Το γεγονός αυτό του δίνει μεγάλα πλεονεκτήματα όσο αφορά στην μεταφορά και στην αποθήκευση του.

Οι φυσικοχημικές του ιδιότητες ενισχύουν την καλή λειτουργία του κινητήρα: Η καύση του υγραερίου δεν αφήνει κατάλοιπα άνθρακα τα οποία είναι υπεύθυνα για την πρόωρη φθορά του κινητήρα. Ταυτόχρονα αυξάνει το χρόνο ζωής των μπουζί, των λαδιών και των υπολοίπων μερών του κινητήρα.

Ναι, το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί εναλλακτικά με βενζίνη ή με υγραέριο. Η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο γίνεται από ένα διακόπτη στο ταμπλό και μπορεί να γίνει ακόμη και εν κινήσει.

Αυτό δεν είναι δυνατό γιατί για να γίνει ανεφοδιασμός με υγραέριο απαιτείται ένας ειδικός αντάπτορας.

Το 90% των βενζινοκίνητων οχημάτων μπορούν να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα, το σύστημα που θα εγκατασταθεί επιλέγεται ανάλογα με το μοντέλο και την παλαιότητα του αυτοκινήτου.

Με την εγκατάσταση ενός συστήματος υγραερίου προκύπτει ένα όχημα που κινείται με υγραέριο ΚΑΙ με βενζίνη.
Στο αυτοκίνητο εγκαθίσταται ένα δεύτερο, ανεξάρτητο σύστημα καυσίμου, που χρησιμοποιεί ένα δεύτερο ντεπόζιτο.
Αυτό συνήθως προσαρμόζεται στο χώρο της ρεζέρβας, ενώ εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο των αποσκευών ή κάτω από το αυτοκίνητο.
Το υγραέριο βρίσκεται στην υγρή του μορφή κατά τον ανεφοδιασμό και την αποθήκευση και μετετρέπεται σε αέριο λίγο πριν εισέλθει στο σύστημα καύσης.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε την πλήρως ενημερωμένη λίστα πρατηρίων που σας παρέχουμε.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία η φορολογία του υγραερίου θα παραμείνει ευνοϊκή έως το 2018. Συγκεκριμένα η τάση στην Ευρώπη είναι μέχρι το 2020 το 10% των αυτοκίνητων να κινείτε με LPG. Η τάση αυτή θα κρατήσει την τιμή του Autogas σε χαμηλά επίπεδα, αφού είναι ο κυρίως λόγος προτίμησης του από τους οδηγους, σε σχέση με το υψηλό κόστος της βενζίνης και του Πετρελαίου.

Οχι, με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων πολλαπλού ψεκασμού η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι της τάξης του 1-3%. Η σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση ενός συστήματος υγραερίου εγγυάται ότι η συμπεριφορά του θα παραμείνει ακριβώς ίδια.

Το υγραέριο είναι εξαιρετικά ασφαλές: χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε συσκευές με φιάλες υγραερίου και στους αναπτήρες. Ως καύσιμο το υγραέριο είναι πιο ασφαλές από τη βενζίνη (πόρισμα Ερευνητικού Ινστιτούτου Δανίας “ΤΝΟ”).

Οι δεξαμενές και οι συσκευές που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα δοκιμάζονται σε υψηλές πιέσεις, είναι πιστοποιημένες και σύμφωνες με τα αυστηρότερα standards ποιότητας και φέρουν πολλαπλές βαλβίδες ασφαλείας.

Η ροή υγραερίου διακόπτεται αν παρουσιαστεί βλάβη σε οποιοδήποτε τμήμα του συστήματος, ή όταν δε δουλεύει η μηχανή. Εάν το όχημα πιάσει φωτιά η πίεση της δεξαμενής ελέγχεται μέσω βαλβίδων εκτόνωσης, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή της.

Σε πιθανή διαρροή το αέριο διαχέεται στο περιβάλλον και δε συγκεντρώνεται στο γύρω χώρο όπως τα υγρά καύσιμα.
Το σύστημα υγραερίου δεν επικοινωνεί με το εσωτερικό του οχήματος.

Το υγραέριο διαστέλλεται όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ο άδειος χώρος στη δεξαμενή αποτρέπει την αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό της σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Θα ακούσετε ένα χαρακτηριστικό ήχο και το σύστημα θα “γυρίσει” αυτόματα στη βενζίνη. Δε χρειάζεται να διακόψετε την οδήγηση σας.

Μετά την τοποθέτηση καλό είναι το σύστημα να ελέγχεται μια φορά το χρόνο από κατάλληλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Με την εγκατάσταση δίνεται διετής εγγύηση για τα συστήματα υγραερίου.
Εγγύηση μηχανικών μερών μπορούν να καλυφτούν με ειδικά προγράμματα επέκτασης εγγύησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο στο 2310 68 83 83.

Συστήματα Υγραεριοκίνησης Stag Συστήματα Υγραεριοκίνησης Lovato Συστήματα Υγραεριοκίνησης BRC

Σχετικά με εμάς

Η εταιρία ΑΦΟΙ ΓΑΛΕΑΔΗ με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξειδικεύεται στον τομέα της υγραεριοκίνησης παρέχοντας σύγχρονα συστήματα υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα των μεγαλύτερων εταιριών LPG παγκοσμίως, όπως BRC, Lovato και Stag.

Newsletter

NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνία

GB Technologies - ΑΦΟΙ ΓΑΛΕΑΔΗ ΟΕ

Ελευθερίας 46, Σταυρούπολη, 56430, Θεσσαλονίκη

2310 68 83 83

2310 68 13 13

Υποκατάστημα Αττικής

Λεωφ. Πειραιώς 149, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

210 48 23 600

Τεχνική Υποστήριξη

6978 999 604

info@galeadisautogas.gr

www.galeadisautogas.gr